Hanith op ontdekkingstocht in Israel!

Winter in Israel..

Haaaaaaaatjoeee! haaaatjssssoeee... zo gaat het al een paar dagen lang de hele dag door... Iedereen in mijn groep is er van overtuigd dat ik het wereldrecord haaatsjoe-en met gemak op mijn naam kan zetten! Kortom, ik ben een beetje verkouden :) Maar gewapend met een kop thee, een elektrisch kacheltje en een doos tissues kruip ik achter mijn laptop voor een nieuwe update vanuit het Midden-Oosten...

Deze week woon ik alweer een maand in Tel-Aviv. Langzaamaan begin ik de stad steeds beter te leren kennen en wordt het steeds gemakkelijker om mijn eigen weg te vinden in de chaos. Iedereen in de rest van Israël blijft me maar vertellen dat Tel-Aviv een klein landje op zich is. Een leven in een bubbel. Dit is dan ook absoluut waar, je kan een heerlijk leven leiden in Tel-Aviv zonder door te hebben wat er in de rest van het land allemaal aan de hand is. En dat is heel wat!. Hoe langer ik in Israël woon hoe gecompliceerder de situatie voor me wordt. Mijn Tikun Olam programma neigt nogal naar de linkse kant terwijl mijn (religieuze) familie meer naar de rechtse kant neigt. Hierdoor krijg ik allerlei tegenstrijdige gezichtspunten voorgeschoteld wat vaak behoorlijk verwarrend voor me is. Om uit al deze info een eigen mening te vormen is simpel gezegd dan ook niet gemakkelijk :-)

Ok terug naar mijn dagelijkse leventje! Ben ondertussen begonnen met mijn vrijwilligerswerk. Ik heb voor 3 verschillende projecten gekozen.

Nr 1: Zeva: Een soort van sociale vaardigheidstraining voor een groep van 25 kinderen rond de 10 jaar die sociale, emotionele en of leerproblemen hebben.

Nr 2: Etgariem: Een project waarin we sportieve activiteiten doen (voornamelijk fietsen) met kinderen tussen de 8 en 16 jaar met psychische en of fysieke problemen.

Nr 3: Nofim: Een normale basisschool 2 minuten bij mijn huis vandaan waar ik werk met de vluchtelingen uit Sudan en Darfur. Sinds afgelopen zomer zijn er een heleboel vluchtelingen uit Sudan en Darfur via Egypte Israël binnen gekomen. Niemand weet precies wat ze met ze aan moeten en de kids gaan dan ook naar een gewone basisschool. Ik ben mentor van een heel schattig meisje van 8 jaar maar werk ook met andere vluchtelingen. Help ze met Hebreeuws leren(!?), speel spelletjes met ze, praat met ze, etc. Best een uitdaging maar wel erg leuk!

Verder bestond afgelopen maand uit: genieten van de zon, balen van de regen, Daviscup Israël -Zweden kijken, televisieopnames van een uber zionistisch tv-programma in Jeruzalem bijwonen, stappen, kopjes koffie drinken met mijn nichtje,genieten van het beste chocoladerestaurant ooit, nieuwe interessante mensen leren kennen, 2daagse hiketocht door de negevwoestijn maken, moe worden van de Amerikaanse onzin praatjes in mijn groep ;-), onze joodse identiteit bespreken tijdens onze lessen in de seculiere Jesshiva, Bulgaars eten met mijn pappa, Hebreeuws studeren, huisfeestjes van Israëliërs bezoeken, en nog zo veel meer... !

Liefs Hanith

Joni

Hey Hanithje,

Fijn om weer een nieuw verhaal op je site te vinden! Zo blijf ik, met mijn gebrekkige contact-houd-skills, ook nog een beetje op de hoogte!

Ook fijn om te lezen dat alles daar goed gaat en je je niet verveelt! Ik zeg: GO RECHTS (van het midden) en fuck de linkse zweverts! Maar dat wist je natuurlijk al :-)

Anyway, wederom goed verhaal en laten we binnenkort weer eens skypen (nu echt!?).

Ohw enne, om met een cliche te eindigen: waar bliven de nieuwe foto's bij dit verhaal!?

Youri

Gezondheid Hanith! Ik wilde je nog even bedanken voor jouw felicitaties, ik ben niet meer in het newscafé geweest, de staffbills gaan momenteel echt 'through the roof' zoals dat zo mooi heet.
Je doet echt goed werk daar, mocht ik nog eens in Zweden komen dan zal ik een goed woordje voor je doen voor het kandidaatschap voor de Nobelprijs voor de vrede! Om de balans te vinden in een moeilijke situatie, geldt een Oosterse wijsheid: volg je hart!

Wij blijven je missen bij het newscafé! :-(

Kus

Abba

Hy Hanitoch.
Were are the pictures. As far as i know you have taken some. I guess you going to add them soon.
By the way, If you need my assistance to halp you understand whom against whom. (right and left) Please do not hesitata to call me.
We are always right!

Ella

Nesikot le abba we achoti! xxxxxxxxxxxxx

Tineke

Hi Hanithje,
fijn weer even op de hoogte te zijn van je wederwaardigheden van de laatste tijd.
Dikke kussen van mij en van Hurry Curry.

Lianne

Hey lieve Hanithje! ( sorry joni ik noem haar ook altijd zo ;)

Wat klinkt dat allemaal leuk zeg!!! Trots op jou dat je dit allemaal doet! En kun je nu oprecht zeggen dat je je daar thuis voelt? wel beetje he! leuk leuk!! Ik spreek je snel! big hugges and kisses!!

Chris

Hey meisje, blij om te horen dat het goed met je gaat...op dat griepje na natuurlijk! Je doet echt gezegend werk, keep that up! En met je eigen mening vormen hoef je echt niet links of rechts te kiezen, gewoon nuchter kijken wat menselijk, haalbaar en toekomst heeft....en een beetje zweverig zijn maakt het leven en de wereld stukken mooier....! ;)

Sjirkje

Hee skat!

22 april, om 15.05 zie ik jou op Tel Aviv Airport!

Tuuuuut!

Marije

Ik heb er natuurlijk niks mee nodig, maar stiekem reis ik ook een beetje mee met Ella's zusje.. Volgens mij heb je het ontzettend naar je zin daar!!

Judith

He meid!!

Wat goed om te lezen dat je het daar naar je zin hebt! Ik vind het echt super goed wat je daar allemaal doet, ben trots op je!! De hiketocht was ook super gaaf! Mooie foto's ook! Ga zo door en keep in touch! xxx

Sjirkje

Voorjaar in Israel.......