Shalom Salaam...
Acht maanden geleden heb ik mijn onbezorgde leventje in Tikun Olam omgeruild naar het wat ‘bezorgdere' leventje van de realiteit in Israël...Ineens moest ik huur gaan betalen, een baan vinden, de taal serieus gaan leren, een sociaal leven opbouwen, en bedenken wat ik nu eigenlijk wil met mijn leven... In de afgelopen acht maanden is er dan ook heel wat gebeurd, heb ik vele beslissingen moeten nemen, veel geleerd en veel gedaan!
Om te beginnen heb ik een mooie kamer gevonden gelegen op een pracht locatie in centrum Tel-Aviv. Het appartement deel ik met nog twee gezellige meiden. Om deze kamer te kunnen betalen ben ik naast mijn 5 maanden talencursus gaan werken in een cafeetje aan de hipste straat van Tel-Aviv, Shenkin. Deze combinatie was in theorie ideaal, in praktijk soms erg vermoeiend.. (5 uren taalles 8 uren werken op 1 dag!) Na 5 maanden was ik er dan ook echt wel klaar mee.
Of het nou kwam door een flinke dosis geluk, de juiste connecties en doorzettingsvermogen van mijn kant of dat iemand daar boven mij een handje heeft geholpen, aansluitend aan het einde van mijn taalcursus vond ik een 'echte baan'! Sinds twee maanden ben ik aan het werk als assistent groepleidster in een naschoolse opvang voor kinderen uit een laag sociaal en economische klasse. De kinderen zijn tussen de 9 en 12 jaar. Het is een behoorlijke pittige baan, alles is natuurlijk in het Hebreeuws, en de kids zijn absoluut niet gemakkelijk! Elke dag is het weer een uitdaging, maar heb zeker het gevoel dat ik heel veel leer!
Ondertussen is mijn lievelings zussie Ariella ook in het land gearriveerd en woont ze nog geen 10 min fietsen bij me vandaan! Heerlijk om elkaar weer constant te kunnen bellen en regelmatig te kunnen zien.
En dan natuurlijk het aller belangrijkste en de grootste reden die me nog steeds hier houdt: de liefde

Kortom: mijn leventje in de harde realiteit van Israël is zo slecht nog niet! Heb in acht maanden tijd al heel wat opgebouwd. De fundering staat! Nu wordt het tijd voor het gedetailleerdere werk!
Nessikot!
Hanith
I manage to read and understand most of the post.
Success Hanith.
Love you.
Haaaiii Hanith,
Eens ff lezen hoe het met het Fries/Israelische meisje gaat! Wow, wat maak jij daar allemaal bijzondere dingen mee zeg: echt GEWELDIG!!! Om bijna jaloers op te worden!
Hoeveel maanden ben je nu al in totaal in Israel?
En wat ontzettend leuk dat je een nieuwe liefde hebt gevonden!
Hier in Oldenzaal gaat alles z'n gangetje. Sinds mei vorig jaar zijn Arnaud en ik in Oldenzaal gaan wonen. Ik miste mijn vriendinnen en familie toch wel;)
Verder ben ik in september begonnen aan: de Pabo (versneld in 2 jaar). Druk, maar wel interessant. Oftewel, alles gaat hier ok!
Ik wens je ONMEUNIG veel plezier in Isreal!Het ga je goed!
Dikke smakkerd, Es
Hey Hanithje!
Toch maar weer even een berichtje hier! Ik zal je binnenkort weer even een mail sturen! Echt fijn om te horen dat je het nog steeds zo fijn hebt daar! Ik zal in juli een maand naar Hongarije om daar kinderen bewegingslessen te geven samen met nog 2 meiden! Cool he? Spreek je snel meis! Liefs mij
Tot over 3 jaar! Dan koop ik mijn one way ticket! Klinkt echt geweldig, ben stiekem natuurlijk jaloers ;) Mijn vriendje gaat na de zomer daar voorgoed daar wonen... Voor mij heel veel redenen om dan lekker vaak naar Israel te gaan :)
tot gauw! neshikot
Hi Hanithje!!
Wat leuk om weer een verhaal van je te lezen en foto's te zien! Fijn dat je daar je draai helemaal gevonden hebt! Super!
Hier gaat alles z'n gangetje, druk aan het werk. Binnenkort ga ik met mijn moeder 5 dagen naar Londen! Heel veel zin in!
Nou meid, succes met je werk en ik spreek je snel!
xx
Dag wereldreiziger! Goed om te horen dat je helemaal je plekje hebt gevonden. Ben enigszins jaloers om alle mooie verhalen en het leven van je droom! Hier in Nederland volgen de ontwikkelingen elkaar snel op, druk bezig met een nieuwe baan, samenwonen in Amsterdam, en hard werken zodat die zeilboot er eindelijk kan komen binnenkort..En dan de wereld rond reizen, wie weet een keertje Israel aan doen :)
Voor nu, geniet ervan, live your life en wie weet tot ooit!
Kus
Hanith!
Wat bijzonder dat je dit zo hebt opgebouwd allemaal daar, heb echt respect er voor. Als ik dit zo lees, ben je volgens mij heel gelukkig daar en heb je daar je draai gevonden. Vond het altijd al stoer van je hoe je altijd zomaar in het diepe sprong met al je reizen die je deed en is wel helemaal ultiem. De taal geleerd en nu ook nog een baan in je SPH sector. Maar die is zo breed dat je er alles mee kan maar eigenlijk niet specifiek wat leert (weet je de discussie nog ;-) ).
Geniet van je leventje daar en doe de groeten aan je zussie van me en schrijf af en toe nog zo'n bericht, gaaf om te lezen!
Groetjes uit Taai taailand!
Lieve Hanith,
Wat fijn om weer wat van je te horen en dat alles zo goed gaat! Geniet van je verhalen. Hoop snel weer eens ééntje te lezen. Hier is ook alles prima, wel een stuk rustiger als daar. Al heeft Marith nu ook wel een pittige leeftijd bereikt. Gelukkig hoef ik haar niet in het Hebreeuws aan te spreken ;-) Zal je foto's nog even bekijken.
Hele dikke tút út Stiens!
Hallo Lieve Hanith,
Wat super om te horen, dat het zo goed met je gaat. En de liefde :-) wat romantische... Jammer alleen dat je daar woont, haha kunnen niet eindelijk met z'n 6en gaan eten. Marcela Gabriel, Tonny en ik en jullie. Wat een internationale gezelschap!
Veel woonplezier, en doe je zusje de groeten van Mij.
Dikke kus, en knuffel vanuit Zuiderburen Leeuwarden.
Hi meid,
Wat ontzettend fijn om te lezen dat je je geluk hebt gevonden daar! Super!
Hele dikke kus,
Linda
Leuk dat je weer een berichtje hebt geplaatst en ons zo eventjes een kijkje geeft in je leven daar!! Klinkt alsof het echt goed met je gaat en het enorm naar je zin hebt :-) Wij reizen momenteel door Nieuw Zeeland, ten opzichte van Azie erg Westers, maar ook hier zien we weer fantastische dingen!
Liefs Rianne
hoi Hanitth
Ik was op zoek naar info over isreal,
en kwam jouw tegen vond het wel leuk om je verhaal te lezen,
op 24 juli vertrek ik zelf naar isreal,
vind het enorem spannend,
ben en tijdje geleden op vakantie geweest en kwam 2jongens tegen die wonen in isreal,
en we hebben al die tijd contact gehouden via msn en bellen. iedereen die ik spreek vind dat ik niet naar isreal moet gaan,
en vind het ook wel eens leuk om van iemand anders te horen die het helemaal te gek vind,
hoop dat ik en keer met je in contact kon komen om eens gezellig te babbelen over isreal,
groetjes martina uit brabant en veel plezier nog daar doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii