Hanith op ontdekkingstocht in Israel!

Time flies when you having fun...

Terwijl ik met één hand een traan wegveeg zwaai ik met de andere mijn zusje uit! Doeeei lieve Ella....! Dat was het dan, de twee weken vakantie met mijn zus zitten er alweer op, helaas.... Twee weken die we volop benut hebben en waarin we volop genoten hebben!

De rode draad in deze vakantie was toch wel heel duidelijk: familie! Na vijf jaar niet in Israël geweest te zijn, waren we bijna alweer vergeten hoe ongelofelijk lieve en warme familie we hebben. Allereerst was het natuurlijk erg leuk om onze vader na zo'n lange tijd weer te zien! En dan natuurlijk opa en oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Allemaal deden ze enorm hun best om ons welkom te heten en ons te ontmoeten. We voelden ons af en toe dan ook net twee koninginnetjes!

Dit begon gelijk al. Voordat we het helemaal doorhadden waren we de dag na onze aankomst al sabbat aan het vieren bij de familie Gordon. Sabbat begint op vrijdagavond net voordat het donker wordt en eindigt de volgende dag als de eerste drie sterren aan de hemel staan. Vrijdagavond is het Erv-sabbat oftewel sabbatavond. Deze avond begint met bidden in de bethakneset waarna de hele familie bij elkaar komt voor een uitgebreide maaltijd waarin gebeden, gezongen, gegeten gelachen en gepraat wordt. Omdat God de wereld in 6 dagen schiep en de zevende dag rust nam, geldt dit ook voor het joodse volk. Er mag op sabbat dan ook niks anders gedaan worden dan rusten en bidden. Dus geen elektriciteit gebruiken, niet koken, niet werken, niet autorijden, noem maar op. Dit geeft een hele mooie, spirituele sfeer. Het was dan ook erg bijzonder om dit weer mee te maken!

Naast alle familyfun zijn Ella en ik ook nog met zijn tweetjes op minireis geweest. Zoals al op de planning stond zijn we een paar daagjes gaan relaxen in Eilat. Eilat ligt in het zuidelijkste puntje van Israël aan de rode zee, waar het een stukje warmer is dan in de rest van Israël. We hebben lekker rustig aan gedaan; gezond, gezwommen, dolfijntjes bekeken en meer van dat soort vervelende dingen..

Ook hadden we een uitstapje naar Petra in Jordanië op de planning staan. Na wat getwijfeld ( we werden door verschillende Israëliërs gewaarschuwd dat het niet heel veilig is) hebben we toch besloten om het te doen. We zijn met zijn tweeën op ons Nederlandse paspoort gegaan en dat was geen probleem. Petra is dit jaar verkozen tot één van de zeven wereldwonderen en volgens ons is dat volkomen terecht. Het is een eeuwen oude stad, oorspronkelijk gemaakt door bedoeinen uit Jemen en en Saoedie Arabie. De stad bestaat uit gebouwen die gebeeldhouwd zijn uit de bergen. Dit levert enorme ‘paleizen', grotten en tombes op. Zeker de moeite waard!

Komende twee weken spendeer ik nog bij mijn vader thuis en dan wordt het 15 Januari toch echt tijd om de wereld te gaan repareren :D

Nessikot,
Hanith

P.S. Hoop dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad en bij deze nog een heel gelukkig 2008!

Sjir

Top verhaal meisje! Enjoy al die vervelende dingen, erg sneu voor je! ;) Miss you! x

harry

hoi meisje,
Ik heb net je verhaal gelezen en de foto,s bekeken ziet er goed uit.
Nog veel plezier deze dagen bij je vader en natuurlijk ook voor jou en eli een heel goed en gezond 2008.
hele dikke kus harry

Linda

Hey meid,

allereerst natuurlijk nog een heel gelukkig en spetterend 2008! Leuk om je verhaaltjes te lezen en fotootjes te bekijken om zo een beetje op de hoogte te blijven! Geniet van elke dag hanithje, maar zo te lezen is dat ook geen probleem!! ;-)

kus lin

Tiny

Lieve Hanith,

Jij ook een heel mooi 2008 toegewenst. Blijf je verhalen weer volgen in het nieuwe jaar ;)

Leafs Tiny

Judith

He meis!

Jij ook een heel gelukkig en gezond 2008!
Geniet maar lekker van alles wat je daar beleefd en have fun! Ik kijk uit naar je volgende verhaal en foto's! :D

liefs Judith

Eelco

Hola Hanith!
Wauw, allemaal erg mooi en indrukwekkend.
Ten eerste, wat ontzettend fijn om met je familie die mooie tradities te beleven.
Ten tweede, voor die stad Petra heb ik even geen woorden.
Ten derde, jullie zusjes boffen toch maar met elkaar, zal wel ff wennen zijn zonder dat klankbord: dan maar iets vaker dagboek/weblog???

Have fun in the sun, en succes met die wereldrepatatie (heb nog wel paar suggesties :) )

Abrazo, Eelco
ps: Ik heb ook spannend nieuws, maar dat mail/bel/SKYPE ik wel!

Veronique

Hey Hanith, allereerst een gelukkig nieuwjaar! Goed om te lezen dat de hereniging met de familie zo leuk was. Voor de komende 2 weken, chillze en veel plezier. En op naar het volgende avontuur!

Liefs,

Veronique

Hilde Marije

He hoi! Eerst wens ik je het allerbeste voor het jaar 2008!! Volgens mij begint het al goed voor je, want je verhalen zijn erg positief. Wat moet het heerlijk zijn om weer even zo te kunnen leven in je geboorteland en bij je familie! Geniet er maar lekker van! Lfs HM

Marije

Hej Hanith!! Ik kom jou tegen op Charleens site en Charleen op jouw site.. Charleen is een ex-collega van mij, maar jullie kennen elkaar blijkbaar ook... Ik was op zoek naar foto's van Ella en natuurlijk waren die te googlen op jouw naam! En nu moeten de twee zusjes een halfjaar zonder elkaar :(. Heel veel plezier in Israel, geen telefoons en portemonnee's meer kwijtraken en pas goed op jezelf, dan pas ik op EllaBella!

Hanith

"geen telefoons en portemonnee's meer kwijtraken" ssstt Marije das mijn kleine geheimpje :D

Maar lijkt me een goede deal, ik pas op mezelf en jij een beetje op Ella!

Sjirkie

joeeehoeeeee